Must-have importbestand voor Google Tag Manager

Enige tijd geleden heb ik wat tips gegeven voor must-have Google Tag Manager tags. Ook voor mijzelf handig om op terug te vallen :-) Tegenwoordig is het mogelijk om volledige containers te importeren in een nieuwe container. Daarom bij deze: een handig importbestand om mijn must-have tags in 1 klap te importeren. 10 tags in 1 minuut!

Download het importbestand

Importeren doe je zo:
Containers importeren in Google Tag Manager

Het is niet helemaal set-and-forget, want je zult natuurlijk wat zaken moeten vervangen door je eigen variabelen, en wel in:

  • Tags
  • Variabelen
  • Triggers

Alles wat moet worden gewijzigd wordt duidelijk aangegeven met 'AANPASSEN'. Dit dien je uiteraard aan te passen zodra je klaar bent. Let op: variabelen mag je naast het verwijderen van 'AANPASSEN' niet van naam veranderen, want er zijn macro's die rekenen op bepaalde naamgeving.

Het resultaat na importeren is het volgende (daarnaast worden automatisch de benodigde variabelen en triggers aangemaakt):

Google Tag Manager tags overzicht

  • Tags die je niet nodig hebt kun je natuurlijk verwijderen
  • UA - transactie is alleen nodig als je transacties wilt meten en gaat er vanauit dat je deze code hebt geimplementeerd: https://support.google.com/tagmanager/answer/6106097?hl=nl 
  • Let op dat je alles aanpast waar AANPASSEN voor staat, dit geldt ook voor variabelen en triggers

Have fun, als je zelf nog ideeën hebt voor 'standaard' tags: let me know.

Download het importbestand