Nieuw: Call Tracking voor Google Adwords & Google Analytics

Call Tracking voor Adwords

Het is vanaf nu voor al onze bestaande en nieuwe klanten mogelijk om telefoongesprekken te meten als conversie in Google Analytics en Google Adwords. Dit maakt het conversieplaatje (eindelijk) compleet en geeft een beter beeld van hoeveel toegevoegde waarde een campagne écht heeft. We doen dit met speciale technologie voor Call Tracking; via Google zelf is dit (nog) niet beschikbaar.

Hoe werkt Call Tracking?

Er zijn doorgaans twee manieren om Call Tracking in te zetten:

1. Een uniek nummer als Adwords oproepextensie
Het is binnen Adwords mogelijk om een advertentie uit te breiden met een oproepextensie, oftewel een telefoonnummer. Met Call Tracking krijgen gebruikers die jouw advertentie zien, een uniek nummer te zien. Wanneer dit nummer gebeld wordt weet je het vrijwel zeker: deze conversie is gegenereerd door Adwords. 

Voorbeeld Adwords oproepextensie voor Call Tracking

Deze feature zal uiteindelijk ook gewoon direct binnen Adwords beschikbaar zijn, maar in Nederland is dat nu nog niet het geval.

2. Een uniek nummer op jouw website
Maar de meeste mensen zullen toch eerst jouw site bekijken voordat ze je bellen. Stel je daarom voor dat iemand via Adwords jouw website bezoekt. De Call Tracking technologie ziet dat deze gebruiker via Adwords binnenkomt en toont op de website een uniek telefoonnummer (met correct netnummer) voor deze gebruiker. Zo kan ook deze conversie worden herleid naar Adwords, zelfs tot op zoekwoord-niveau! Deze methode kan worden toegepast op allerlei kanalen (organisch, email, display, affiliate etc.).

We verwachten overigens niet dat deze optie in de toekomst door Google / Adwords aangeboden gaat worden, dus hier kun je als adverteerder echt meerwaarde realiseren.

Integraties

Het is mogelijk te integreren met zowel Google Adwords als Google Analytics (wij regelen dit voor je), maar de data kan ook worden weergegeven in een custom dashboard (samen met andere marketing-data). Ook in onze maandelijkse rapportage zul je de Call Tracking conversies netjes terug zien.

Wat kost het?

Call Tracking is al mogelijk vanaf €29 per maand in combinatie met een van onze marketing pakketten (inbegrepen in ons Adwords Pro pakket), inclusief 200 belminuten. Neem vooral contact op voor meer informatie.